Aquesta setmana s'ha fet el primer plenari del curs del Consell d'Infants del Bages, convocat pel Consell Comarcal, en el qual es va presentar el projecte d'aquest any: elaborar un manifest en què els nens i nenes facin les seves propostes per millorar el sistema educatiu. Durant els curs hi haurà diverses trobades i el projecte culminarà amb l'aprovació del manifest per part del ple del Consell Comarcal i amb una visita al Parlament de Catalunya per fer entrega del document final.

La propera trobada és prevista per al mes de febrer, una data en què es presentaran les diferents propostes de manifest als alcaldes i s'escolliran els punts que formaran el manifest conjunt. El març està previst que el manifest final s'aprovi al ple del Consell Comarcal del Bages. I s'està preparant una visita al Parlament de Catalunya, per al dia 9 de maig, en què els infants podran fer una visita guiada i presentar el document als responsables polítics catalans.

En la trobada de dilluns, en la qual van participar 32 consellers i conselleres dels municipis d'Artés, Callús, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada, es va fer també una activitat de dinamització en què, a través del joc, els infants van poder donar la seva opinió i debatre sobre com seria una escola sense normes, sense mobiliari o sense professors.

La consellera comarcal d'Educació, Èlia Tortolero, va voler fer palès que els Consells d'Infants són clau per "veure el punt de vista dels nens i nenes i saber quines coses us agradaria canviar o millorar".