Els primers Pastorets que es faran al Palau de la Generalitat seran de Súria

Protagonitzaran una obra musical aquest diumenge que servirà d'estrena de la temporada a Catalunya

24.11.2016 | 04:45
Una escena dels Pastorets de Súria.

El Palau de la Generalitat acollirà per primera vegada aquest diumenge una representació dels Pastorets, i els de Súria seran els encarregats de protagonitzar-la coincidint amb la commemoració del seu 90 aniversari.

A l´acte de diumenge al Palau es representarà una obra musical inspirada en els Pastorets, i servirà a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya per donar el tret de sortida a la temporada de funcions 2016-2017 al conjunt del territori, on n´hi ha més de 240 de programades entre l´11 de desembre i el 12 de febrer. Serà la primera vegada que una obra vinculada amb els Pastorets entra al Palau de la Generalitat, i respon a una celebració doble: el centenari dels Pastorets de Folch i Torres, i al 90 aniversari dels de Súria, que si bé no seran els únics participants de l´espectacle, sí que el protagonitzaran. I és que la funció de diumenge seguirà una adaptació sinòptica feta pel surienc Jaume Esquius (que va morir el 2007), i que explica l´encàrrec i la redacció del text de l´espectacle on un personatge que interpreta Folch i Torres interactua amb els mateixos personatges dels Pastorets.

L´argument d´Esquius no serà l´única empremta surienca a la funció de diumenge. Per a aquesta representació, l´elenc dels Pastorets de Súria serà format per uns 90 actors i actrius amateurs, 35 cantaires i 20 músics instrumentistes de l´orquestra Mas Torrat. Formaran el gruix de l´espectacle, si bé també els acompanyaran tècnics i algunes desenes d´actors i actrius d´altres Pastorets de Catalunya, fins a sumar cap a uns 170 participants en total, que protagonitzaran un espectacle itinerant d´una hora de durada, i que recor-rerà les estances del Pati Gòtic, la galeria, el pati dels Tarongers i el saló Sant Jordi.

A banda de la representació, l´acte de diumenge també inclourà un vessant institucional, amb presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, del president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río, i de Josep Peramiquel, com a representant de l´Agrupació de Pastorets de Súria. Començarà a les 12 del migdia i es preveu que s´allargui fins a les 2.

I el desembre, a Montserrat

Montserrat acollirà el proper 10 de desembre l´acte de cloenda del centenari dels Pastorets de Folch i Torres, amb actuacions diverses, una exposició del centenari, una exhibició de diorames de pessebres i una ballada de sardanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Vols saber què és l'Esquellotada de Sant Vicenç de Castellet?

Se celebrarà en el marc de la Fira del Vapor, el 27 i 28 de maig

La jornada de Cases Icòniques revela la necessitat d''aliances' entre equipaments

La jornada de Cases Icòniques revela la necessitat d'"aliances" entre equipaments

Món Sant Benet integra el nucli fundador de l'entitat, que vol donar més visibilitat a edificis...

El Lluçanès planteja crear la comarca amb els vuit municipis que van dir «sí»

Els batlles demanen celeritat al Parlament per a la creació del nou ens

Enllaços recomanats: Premis cinema