Sant Salvador de Guardiola ha constituït formalment, aquesta setmana, el Consell de la Vila un òrgan que, segons la regidora de Comunicació, Participació i Transparència de l'Ajuntament, Anna Llobet, «serà molt útil per dinamitzar i ampliar la comunicació entre Ajuntament i ciutadania». Els treballs per crear aquest consell assessor van començar ara fa un any.

Després d'una primera fase de diagnosi , elaborada a partir d'entrevistes a diferents persones referents del món associatiu i veïnal del poble, es va organitzar una matinal participativa a La Sala per presentar el projecte a la població en general. Més recentment, amb el suport de la Diputació es va redactar el reglament de funcionament del Consell, que va ser aprovat per ple aquest estiu.

Els treballs previs van finalitzar dimarts al vespre amb la creació del Consell de la Vila. A la sala de plens, la regidora de participació ciutadana va exposar el contingut del reglament als membres designats per associacions i entitats. Els propers dies s'escolliran els càr-recs de portaveu i secretari. El Consell de la Vila celebrarà 3 reunions ordinàries anuals, la primera al febrer del 2017. La darrera de l'any podrà ser oberta a públic en general, sense vot.