ERC de Sallent lamenta la «desatenció» del govern local en l'afer del cadastre

?Els republicans critiquen la manca d'una oficina per oferir assessorament als ciutadans en lloc de l'opció adoptada de pagar-los 15 euros per consulta

28.11.2016 | 09:13
La portaveu d´ERC, Pilar Sala

El grup municipal d'ERC, a l'oposició a l'Ajuntament de Sallent, acusa l'equip de govern (CiU i PSC), i especialment l'alcalde, David Saldoni, de no haver donat als veïns l'atenció requerida davant el malestar que ha general al poble el procés de regularització que s'ha fet del cadastre, i que podria comportar increments en el rebut de l'IBI a unes 600 famílies l'any que ve. Els republicans sostenen que una situació «tan delicada com aquesta» requeria una reacció més contundent, i una oficina oberta matí i tarda per atendre els ciutadans, segons la portaveu del grup, Pilar Sala.

Com ja ha explicat aquest diari, Sallent ha estat rebent aquests últims dies una allau de notificacions de l'oficina del Cadastre fruit d'una inspecció que s'ha fet al municipi per detectar possibles actuacions a les finques que comportin increments de volum o millores qualitatives que, segons el Cadastre, en justifiquen una revalorització. Els veïns afectats han reaccionat amb preocupació, perquè vol dir pagar més en la propera contribució, si no és que presenten al·legacions en contra (tenen 15 dies per fer-ho) i el Cadastre els dóna la raó. L'alcalde va admetre fa uns dies que l'Ajuntament no tenia prou efectius per atendre els veïns davant l'allau de consultes i la necessitat urgent de redactar les al·legacions, i per això va aconsellar els afectats que optessin per un assessorament extern amb gestors, advocats o arquitectes, i va dir que l'Ajuntament pagaria 15 euros als veïns per aquestes consultes, considerant que ve a ser la meitat del que costen.

ERC és crítica amb una mesura «adoptada precipitadament i que no apaivaga el malestar i la desatenció cap als ciutadans». Els republicans consideren que no s'ha actuat bé des de bon principi: «hi ha hagut total manca d'informació per part de l'alcalde i l'equip de govern, ja que no van fer cap reunió informativa per explicar als veïns les notificacions rebudes», apunta Sala. Per comptes de triar l'opció dels 15 euros amb assessorament extern, ERC sosté que, amb voluntat, s'hauria pogut disposar dels recursos humans i tècnics necessaris per obrir una oficina d'atenció als afectats. Segons Sala, «aquest és un tema complex que costa d'entendre i en molts casos és injust, i per això el ciutadà s'ha de sentir acompanyat des de l'administració més propera».

Com que la regularització obliga a pagar retroactivament quatre anys d'endarreriment en cas d'execucions no comunicades abans, ERC demanarà al ple que en els propers quatre anys no s'apugi l'IBI. Així mateix, insistirà a demanar una nova revisió al Cadastre (com ja ha estat fent l'equip de govern), per adequar els valors a la realitat actual , entenent que serien més baixos del que ho van ser en la darrera revisió del 2004.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Sallent estrenarà el 13 de maig el documental sobre el desaparegut barri de l'Estació

Sallent estrenarà el 13 de maig el documental sobre el desaparegut barri de l'Estació

Es faran dues sessions el dia de la primera projecció i dues més una setmana després, el dia 20

Balsareny exhibeix el poder de la tradició en la matinal de la diada de Sant Marc

El ball de la faixa va ser el punt àlgid d'una celebració que va omplir la plaça de l'Ajuntament

La Festa Alicia't prepara més de 150 activitats per promoure la salut en l'alimentació

La 5a edició del certamen, que tindrà lloc aquest cap de setmana, preveu l'assistència d'uns 5.000...

Enllaços recomanats: Premis cinema