n Els veïns dels sectors del Llobet, Palillo i l'avinguda Torrent del Canigó, de Sant Joan de Vilatorrada, estan convidats a votar en els primers pressupostos participatius que organitza aquest municipi, i que tindran continuïtat els dos propers anys en la resta de sectors del poble. En la convocatòria d'enguany, els veïns d'aquests tres sectors poden escollir, fins diumenge, 4 de desembre, un màxim de cinc propostes de les 18 que hi ha sobre la taula.

L'Ajuntament preveu una inversió de 90.000 euros amb la suma total dels projectes que acabin sent escollits, amb el compromís que les obres es puguin començar a fer aquest any, i s'acabin durant el 2017, en què s'obrirà el segon procés participatiu que afectarà altres sectors.

Els 18 projectes han sortit del procés de recollida de propostes que es va fer la segona quinzena d'octubre. En total, es van presentar 29 suggeriments, dels quals, se n'han acceptat 18 (un 82,6%). La resta es va excloure perquè, o bé no eren competència de l'Ajuntament, o no eren viables tècnicament. En altres casos, es van unificar propostes que eren molt similars, o no s'han inclòs perquè ja s'estan executant o es farà aviat.

En aquesta convocatòria poden votar els més grans de 16 anys (fets el 17 de novembre del 2016) empadronades en algun dels tres sectors. Es pot fer al web participa.santjoanvilatorrada.cat, o al casal de barri del Parc Llobet, el 29 de novembre i l'1 de desembre.