Artés posa a votació 61 propostes per elaborar el pressupost del 2017

Són sorgides de la mateixa ciutadania després d'un procés de debats i de participació

05.12.2016 | 12:45

Els veïns d'Artés podran votar a partir d'aquest dijous quines propostes consideren que són les més prioritàries perquè l'Ajuntament les incorpori en el pressupost per a l'any que ve. En podran votar 10 d'un llistat de 61, sorgides també de la mateixa ciutadania després d'un procés de debats i de participació en què tothom que ha volgut ha pogut posar les seves idees sobre la taula.

Onze assemblees

El procés es va engegar el mes de setembre, quan es va celebrar la primera d'un total de deu assemblees sectorials: sis de temàtiques i quatre més de corresponents, cadascuna d'elles, a un sector del poble. I encara se'n va fer una onzena d'específica del Consell d'Infants per recollir les seves inquietuds i idees. En aquestes trobades va ser on els que hi van voler participar van poder debatre i consensuar fins a un màxim de deu propostes perquè poguessin ser votades per entrar al pressupost. D'aquí en va sorgir un llistat de 70, que es van sotmetre a anàlisi d'un Consell de Ciutadania. En aquest pas es van reduir a 66 perquè es van agrupar algunes de les idees, i en una darrera valoració tècnica en van deixar 61, perquè, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Israel Falcó, les cinc descartades «bàsicament requerien per a la seva realització un complex treball previ d'àmbit urbanístic».


La votació que dijous es posa en marxa estarà activa fins l'11 de desembre i es podrà fer tant de manera presencial com per via telemàtica (mitjançant el portal participa.artes.cat). Podran exercir el seu vot les persones empadronades a Artés i majors de 16 anys. El vot presencial es podrà dur a terme els matins a l'ajuntament i a la tarda al centre El Kanal.


Quan es tanqui el recompte de la votació, l'equip de govern podrà definir el pressupost per a l'any que ve, que es preveu aprovar el mes de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Arquitectura rural, cap a l'interès nacional

Arquitectura rural, cap a l'interès nacional

La Generalitat té en marxa el procés per declarar béns culturals les tines de les Valls del...

Sant Fruitós inaugura la plaça Onze de Setembre diumenge, amb el cobert reformat

Sant Fruitós inaugura la plaça Onze de Setembre diumenge, amb el cobert reformat

El nou espai ja s'obrirà al públic a partir de demà, i s'hi farà el mercat setmanal

Una dona resulta amb ferides lleus a causa de la caiguda d'un arbre a Casa Caritat, a Manresa

Una dona resulta amb ferides lleus a causa de la caiguda d'un arbre a Casa Caritat, a Manresa

Una dona va quedar ferida a Manresa quan li va caure un arbre de grans dimensions al damunt,...

Enllaços recomanats: Premis cinema