Navarcles aplicarà, a mitjan de l'any vinent, el sistema de recollida de residus porta a porta. El ple municipal celebrat aquest dimarts va aprovar per unanimitat el plec de clàusules per a la contractació del servei, després que en la sessió del mes de setembre passat l'equip de govern de Sumem retirés el dictamen per manca de consens polític i anunciés que deixava «aparcat» el projecte.

El regidor de Medi Ambient, Ramon Serra, ha valorat «l'esforç» de totes les formacions per arribar a un acord per tirar endavant el projecte perquè «volíem que hi hagués el màxim consens possible perquè no és un tema fàcil ja que suposa un canvi d'hàbits a la població». Segons Serra, «tots els grups van manifestar les ganes de tirar endavant i hem intentat fer les modificacions que creiem que es podien incloure».

Ara, el plec de clàusules aprovat aquest dimarts està pendent de la seva publicació i el consistori treballa amb la idea que a final de gener s'acabi el termini perquè les empreses interessades es puguin presentar. Si tot va sobre el previst, entre els mesos de febrer i març s'estudiaran les propostes i es farà l'adjudicació del servei. A partir d'aquí, es durà a terme tota la campanya informativa adreçada a la població i és previst que el sistema s'apliqui el mes de juny.

El cost del contracte per al servei és de 288.000 euros anuals més IVA per a un període de quatre anys, prorrogable a un màxim de dos. Amb la posada en marxa del porta a porta, Navarcles preveu incrementar el reciclatge considerablement i passar del 32% actual fins al 65 o 75%, apunta Serra. L'aplicació del nou model suposarà la desaparició dels contenidors i la creació d'una àrea d'emergència, que és previst que se situi a tocar la deixalleria.