L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha estat nomenat assessor del grup del Partit Demòcrata Europeu Català a la Diputació de Barcelona. El càrrec, pel qual ja ha estat designat aquest novembre, li impedirà mantenir la dedicació exclusiva que fins ara tenia a l'Ajuntament, de manera que cobrarà únicament de les arques municipals per l'assistència als plens i a les juntes de govern, tot i que «continuaré fent d'alcalde al cent per cent», segons assegurava ell mateix ahir a aquest diari.

Saldoni liderarà l'equip de prop d'una desena d'assessors que aquesta formació té a la Diputació, i farà tasques de suport i d'assessorament jurídic, estratègic, de comunicació i planificació a tots els grups municipals del Partit Demòcrata amb representació a la demarcació de Barcelona. «Això em comporta molta més feina, però, atesa la meva situcaió vital, considero que puc afrontar aquesta nova tasca sense desatendre la meva prioritat, que continuarà sent Sallent».

En el darrer congrés del partit, Saldoni ja va ser escollit responsable del Món Local del Partit Demòcrata, en què la demarcació de Barcelona és un dels seus principals àmbits d'actuació «i per això el partit ara ha cregut oportú de nomenar-me a mi en aquest nou càrrec», que implicarà nous contactes i coneixements amb els líders de la formació a escala municipal, ja siguin al govern o a l'oposició.

Experiència en el món local

Saldoni tampoc no amaga les possibles virtuts i experiència que hagi pogut adquirir en l'àmbit del municipalisme a partir de la seva trajectòria com a polític local. L'any 1999 va entrar com a regidor a l'Ajuntament al govern de Sallent sota el mandat de Jordi Moltó. Del 2003 al 2007 va ser regidor a l'oposició, «que d'això també se n'aprèn molt», i des del 2011 fins a l'actualitat és l'alcalde del muncipi.