Navàs ha posat en marxa un programa per promoure la cultura emprenedora a l'escola. 24 Alumnes del curs de cinquè de primària del col·legi Sant Josep participen per tercer any consecutiu durant aquest curs 2016-2017 en el projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l'Escola). Es basa en realitzar un treball real que va des de la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa de productes artesans, fins a la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d'un microcrèdit.

Es tracta d'un projecte educatiu on es treballen un conjunt de valors i capacitats individuals com el treball en equip, la planificació, la responsabilitat, la creativitat, la comunicació, la motivació, l'autonomia i iniciativa o la curiositat, que són rellevants per impulsar qualsevol activitat o iniciativa, ja sigui professional o social, a més de contribuir al desenvolupament personal.

Durant el curs escolar, tots els alumnes de l'aula creen, gestionen i tanquen una cooperativa, procés que comporta tasques tan variades com la de constituir la societat (denominació, estatuts, finançament), o el disseny del producte i imatge corporativa (nom, logotip...), etiquetatge, publicitat, venda, entre d'altres.

L'objectiu és que, en un context creatiu i lúdic l'alumnat desenvolupi capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori per facilitar la integració de l'escola amb l'entorn.