n L'Ajuntament de Moià ha iniciat els tràmits per cedir l'ús compartit de les dependèndies de la Policia Local per a la ubicació de l'Oficina d'Atenció Ciutadana dels Mossos d'Esquadra. D'aquesta manera, la policia autonòmica s'afegirà a les tasques de seguretat que duen a terme els agents locals i serà present de forma fixe a la comarca per donar servei als 10 municipis que la integren.

Amb l'objectiu de «cooperar i col·laborar amb el departament d'Interior per poder disposar de l'oficina d'atenció al ciutadà» el consistori ja ha posat en marxa la tramitació per tal de complir tots els requisits legals per fer la «cessió gratuïta del bé immoble en el qual s'ha d'ubicar l'oficina policial». Això, permetrà que els Mossos d'Esquadra s'estableixin a Moià.

L'Ajuntament considera que com la resta de comarques de Catalunya, la capital del Moianès «ha de disposar d'una oficina policial en servei per tal de garantir la capacitat de resposta i de proximitat a la ciutadania per part dels Mosssos d'Esquadra». L'oficina policial, que serà una comissaria de districte que dependrà de l'àrea bàsica de Manresa i la Catalunya Central, compartirà dependències amb la policia local i comptarà amb un accés directe des del carrer de les Joies.

Tal i com va explicar a aquest diari el mes d'octubre passat l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, amb l'establiment de la policia autonòmica a la comarca, «el Moianès enlloc de dependre del Bages comptarà amb una patrulla dels Mossos pròpia les 24 hores del dia» la qual cosa permetrà reforçar la seguretat ciutadana perquè «en comptes de venir un cotxe patrulla de Cardona o el Bruc vindrà com a màxim de lluny de Santa Maria d'Oló o de Granera».

D'aquesta manera, el Moianès, que té uns 13.000 habitants, s'equipararà a la resta de comarques catalanes que, per petites que siguin demogràficament o territorialment, disposen d'una comissaria de districte.