Sant Joan de Vilatorrada va perdre ahir l'exregidor del PSC i interventor en aquest Ajuntament, Lluís Vilà Vilà, que va morir a l'edat de 64 anys com a conseqüència d'una llarga malaltia. El funeral es farà aquest migdia a les 12 a l'església de Sant Joan.

Vilà va dedicar gran part de la seva vida a treballar per Sant Joan, i sempre molt vinculat a l'Ajuntament, primer com a polític, i en la seva última etapa, com a interventor. L'1 de març del 1992 hi va entrar com assessor econòmic, i al cap de 6 anys va ser nomnat interventor, càrrec que va ocupar permanentment fins que fa uns mesos el va haver de deixar forçat per la malaltia que patia. Prèviament, havia destacat per la seva vessant política, com a regidor del PSC durant més d'una dècada. Ja ho va ser entre el 1979 i el 1983 amb l'alcalde Salvador Torres, i després la seva carrera política va continuar lligada a l'històric Ezequiel Martínez, a qui va acompanyar com a regidor fins que va deixar la política el 1991 (aquest últim mandat, a l'oposició).

Amb Martínez d'alcalde, Vilà va ser el responsable d'Hisenda, «i mà dreta en la qüestió econòmica». Com a persona «molt ordenada i a qui sempre havia agradat la comptabilitat, em va facilitar moltíssim les coses en un moment d'aprenentatge», recorda Martínez, en referència als seus primers anys com a alcalde. Més enllà de la política, a tots dos també els unia «l'afició per la muntanya, que sovint compartíem», i el descriu com una persona «introvertida, però molt oberta quan el coneixies, i molt amic dels seus amics».

L'actual alcalde, Gil Ariso, també lloava ahir la figura de Vilà. A nivell professional, va destacar «la gran aportació que ha fet a aquest ajuntament com a interventor i pels seus coneixements de Dret». Diu que «era un llibre obert», i un gran coneixedor de la història i la vida del poble.