Veïns de Pineda de Bages reclamen a l'Ajuntament de Sant Fruitós que se'ls consultin els canvis de circulació que el govern municipal (Gent fent Poble i PSC) preveu dur a terme en aquesta urbanització, abans d'aplicar-los.

Fa uns mesos que des de l'Ajuntament es treballa en un projecte de reordenació del trànsit que afectaria el conjunt de la urbanització de Pineda, i que es podria materialitzar properament. Això ha generat un cert malestar entre veïns de Pineda que acusen l'Ajuntament de tirar pel dret «i voler aplicar per dectret i sense consulta prèvia unes mesures que ens afecten directament», ha explicat el president de l'AV de Pineda de Bages, Vicenç Llorens.

D'entrada, l'associació considera que Pineda «no necessita aquest reordenament per a res», però des del moment que es planteja «s'hauria de consultar i debatre amb la gent que hi viu abans de tirar-lo endavant». Veuen bé que es plantegin mesures per millorar la circulació en determinades zones, com la carretera principal o l'entorn de l'escola Flama, però pensen que hi haurà una afectació excessiva per al conjunt de la urbanització.

El projecte s'ha encarregat a una empresa externa, i entre altres coses, preveu convertir en sentit únic la major part dels carrers de la urbanització, tret de l'avinguda Montserrat, l'avinguda Pirineus i el carrer Pla de Bages.

Aquesta mesura no agrada gens als veïns, apunta Llorens, tenint en compte que «Pineda té 16 quilòmetres de carrers, i alguns són molt recargolats». Diu que convertir aquest entramat en carrers de sentit únic seria un problema per als veïns perquè alguns es veurien obligats a fer recorreguts més llargs per arribar a casa, «però seria especialment complicat per a les visites»,que haurien de fer més volta sense conèixer els carrers. Per tot pelgat, no entén «quina necessitat hi ha d'embolicar encara més la situació amb direccions úniques».

Més enllà d'això, els veïns també temen que la reordenació que es vol aplicar comporti una pèrdua d'aparcaments perquè es preveu l'habilitació de carrils bici en determinats carrers. En alguns es podrà aparcar només a una banda, «que això ja està bé», però no es volria una pèrdua excessiva d'aparcaments.

Llorens també és regidor convergent, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Fruitós, i en el proper ple el partit reclamarà al govern que consulti els veïns.