L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha qualificat de «malintencionades i inacceptables» les declaracions del president de l'Associació de Veïns de Pineda, Vicenç Llorens, en les quals reclamava que es consensuïn els canvis de circulació que s'hi preveuen i que l'Ajuntament no actuï «per decret».

Segons Batanés, el líder veïnal oblida en el seu posicionament explicar que entre tècnics i regidors del govern s'han mantingut fins a 4 reunions amb membres de la junta de l'associació de veïns de Pineda de Bages. «Dada important i rellevant que Vicenç Llorens amaga. Fins i tot jo mateix, com a alcalde, em vaig reunir amb membres de l'associació per comentar l'endreça de la circulació del barri de Pineda», assegura .

Segons Batanés, el que passa és que «el president de l'associació de veïns actua més com a regidor a l'oposició que com a bon president que ha de mirar objectivament pels seus veïns. El regidor de CiU s'ha acostumat a dir que no a tot, com així fa el seu grup municipal des de fa 5 anys a l'oposició de Sant Fruitós». I afegeix, «la manca d'objectivitat és cada dia més flagrant, i aquesta vegada ja arriba als límits de no dir ni la veritat».

L'alcalde de Sant Fruitós assegura que «des del govern municipal ens hem reunit amb la Junta de l'Associació de Veïns per comentar el projecte des del seu inici i per millorar-lo consensuadament amb qui crèiem que representava els veïns de Pineda, el problema és que potser no els representa».

«Ell no vol consens»

Precisament, com que Pineda té 16 quilòmetres de carrers i alguns són molt recargolats, com manifestava el mateix Vicenç Llorens, i hi viuen gairebé 1.000 habitants, «cal començar a endreçar la circulació». Segons l'alcalde, actualment comencen a ser palesos problemes en algunes cruïlles i cada dia hi ha més cotxes estacionats amb dues rodes damunt les voreres. I a més cal conviure diàriament amb una carretera amb un volum de trànsit important i amb una escola pública.

Per a Batanés, Llorens «no vol consens, vol posar pals a les rodes a un govern que veu que continua invertint i treballant a Pineda, i això, a ell, no li convé com a regidor de CiU que desitjaria veure com el govern de Gent fent Poble i el PSC no hi fa res».

Batanés recorda que la darrera inversió en els carrers de Pineda entre asfaltat, reparació de voreres i ara la pintura i senyalització ronda els 80.000 euros, «i això és el que fa mal a qui hauria de felicitar-nos com a president de l'associació de veïns si fes bé la seva feina, i no pas criticar-ho tot contínuament i fer un flac favor als seus veïns de Pineda».

Per a Batanés, «el darrer comentari que evidencia la crítica sense cap mena d'escrúpol és estar fins i tot en contra del carril bici perquè farà perdre algun aparcament».

Recorda també que Gent fent Poble, en el seu programa electoral, incloïa la millora de la senyalització als carrers de Pineda amb senyals verticals, pintura horitzontal i miralls a les cruïlles conflictives, «perquè així ho demanaven els veïns i així ho volen, en contra del que vol defensar el president de l'AV».