Fonollosa va tancar ahir al vespre les representacions de la Nit Viva d'enguany en la seva desena temporada, que s'ha consolidat per sobre de les 2.000 visites assolides per primera vegada l'any passat. L'organització està satisfeta dels resultats, que confirmen «el creixement bestial» que ha tingut aquest espectacle en les darreres edicions, apuntava ahir l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez.

La Nit Viva recrea la vida a pagès de fa més d'un segle amb escenes estàtiques, mòbils o parlades aprofitant l'entorn rural i les cases centenàries del Raval del Sastre de Fonollosa. Com l'any passat, en total s'han fet 8 sessions en quatre dies; l'1, el 6, el 7, i el 8 de gener, amb una entrada espectacular dissabte, amb unes 450 persones només en la primera sessió, que la converteixen en una de les més massives dels deu anys d'història de l'espectacle.

La Nit Viva d'enguany s'ampliava fins a més de 50 escenes, i ha estat la vegada que ha aplegat més participants, per sobre dels 220. Tot plegat ha premès introduir-ne de noves, entre les quals destaca la de la tartana que espera la núvia a la porta de Cal Roca (una casa del segle XVII), i que ha estat adquirida i restaurada per a la Nit Viva; però també la del senyor que torra cafè (amb aroma inclòs), i la del cosidor. Les noves escenes, al costat de les tradicionals, i canvis d'ubicació d'algunes altres, han ajudat a l'èxit d'aquesta edició.