L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha donat llum verda a les ordenances fiscals per aquest any 2017 amb una congelació general d'impostos, taxes i preus públics però també amb algunes reduccions i petits increments.

El govern municipal redueix l'Impost sobre Vehicles el 2% i la taxa de les terrasses en el 22%. El preu dels guals també es rebaixa per equiparar-lo al de les sortides de vehicles, que pateix un sensible increment. D'altra banda, es congela l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l'impost de Plusvàlua. També ho fan les taxes relacionades amb el servei d'aigua, clavegueram i cementiri.

La taxa de deixalles, «tot i les fortes pujades dels cànons de la deixalleria que afecten les finances municipals, només incrementa el 2% en el cas dels habitatges i el 8% en el dels comerços», apunten. El consistori manté el descompte del 3% pels veïns que tinguin domiciliat el pagament de l'IBI, però el primer rebut es cobrarà a principis de maig, no a l'abril com fins ara.