Sant salvador de Guardiola posa en marxa una nova convocatòria per als pressupostos participatius, que enguany capitanejarà el Consell de la Vila del poble, amb el suport de la regidoria de Participació Ciutadana. Enguany es destinaran 20.000 euros del pressupost municipal al projecte triat, vinculat amb alguna millora o actuació a l'espai públic

La definició de la proposta guanyadora sortirà d'un procés participatiu que ja ha començat a la xarxa i culminarà amb una votació popular el proper mes de març. A la pàgina de Facebook de l'Ajuntament ja s'han recollit quatre actuacions provisionals, totes elles d'arranjaments d'espais: la porta antiga i l'espai del darrere de la Masia del Calvet, la zona de la font de Dalt (sota el camp de futbol), l'aparcament de la piscina municipal i rehabilitar el teatre de la Sala des del teló endins.

Els seguidors de la pàgina tenen fins al 2 de febrer per pronunciar-se sobre les propostes publicades amb el seu comentari i proposar-ne de noves, en cas que així ho considerin. D'entre totes les iniciatives recollides, més les proposades inicialment, es durà a terme un debat sobre quins són els quatre projectes finalistes que aspiraran a guanyar els 20.000 euros de pressupost en la consulta popular que es farà un cap de setmana del mes de març, encara per determinar.

Les votacions tindran lloc en dos dies, a la Sala de Guardiola i a la Masia del Calvet, per tal d'apropar al màxim les urnes a tota la població.

Dos antecedents

Sant Salvador ja ha dut a terme uns pressupostos participatius en dues ocasions, i aquest serà el tercer any consecutiu que es fan. El 2015 es va triar el disseny i adequació del pati de l'escola Montserrat, i l'any passat, la millora de les instal·lacions esportives.