Sant Fruitós de Bages estrenarà properament el primer punt públic de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi per fomentar la implantació de vehicles menys contaminants. Aquest punt estarà ubicat a la carretera de Vic a l´alçada del número 96, a les immediateses del Cobert de la Màquina de Batre.

Aquest punt de recàrrega públic serà de càrrega semi-ràpida, es a dir, permetrà carregar completament un vehicle en un termini aproximat de dues hores. L´estació de recàrrega permetrà que sigui utilitzada per 2 vehicles de forma simultània i la recàrrega serà gratuïta. Els usuaris que vulguin fer ús d´aquest punt hauran de disposar d´una targeta que es lliurarà a l´ajuntament a tothom qui ho sol·liciti o bé podran fer-ne ús amb una targeta per recàrrega de vehicles elèctrics d´altres municipis.

A banda, l´ajuntament també instal·larà 2 punts més de recàrrega destinats als vehicles municipals elèctrics de la seva pròpia flota. Un d´ells estarà ubicat a la nau de la brigada municipal i l´altre es situarà a l´aparcament de l´ajuntament. Aquests 2 nous punts serviran per la recàrrega dels vehicles elèctrics municipals.

Amb aquesta actuació, l´ajuntament de Sant Fruitós de Bages fa una clara aposta per fomentar l´eficiència energètica i la mobilitat sostenible i fa un pas endavant cap a la implantació de l´ús del vehicle elèctric que permetrà reduir la contaminació ambiental generada pels vehicles de combustió.