Un estudi d'optimització energètica a la residència l'Atzavara de Sant Joan elaborat per la Diputació de Barcleona recomana l'adopció de mesures per reduir el consum i les emissions que actualment registra l'equipament.

La Diputació ja ha lliurat l'estudi a l'Ajuntament de Sant Joan perquè en tingui constància i perquè li serveixi de guia per aconseguir un equipament més respectuós amb el medi ambient. I és que l'anàlisi ha detectat que actualment la residència Atzavara té una qualificació energètica E, a partir del recull d'informació objectiva que s'ha fet sobre l'eficiència energètica, el consum d'energia, i les emissions de CO2.

El treball proposa un seguit de mesures d'inversió i gestió per intentar millorar aquests índexs. En casos com aquests se solen recomanar actuacions que van des de les millores en els tancaments i aïllaments fins a la utilització de bombetes de baix consum, o mesures en la climatització que ajudin a optimitzar els recursos. Segons aquest estudi, amb les propostes plantejades es podrien arribar a reduir entre l'11 % i el 49% les emissions, mentre que el consum energètic anual podria disminuir entre el 10 % i el 47 %.

Per decret, tots els edificis amb una superfície útil superior a 250 metres quadrats que són propietat o són ocupats per administracions públiques, han de tenir un certificat d'eficiència energètica.