Moià inaugurarà aquest diumenge, a les 6 de la tarda, les reformes que s'han fet a les instal·lacions de l'Espai Cultural Les Faixes, que han dotat la sala d'un espai escènic, vestidors i calefacció. Amb aquesta intervenció la capital del Moianès torna a tenir un espai on poder fer actes, concerts, projeccions i obres de teatre. A més, les instal·lacions acolliran l'escola municipal de dansa.

El nou espai polivalent té capacitat per a 880 persones, i un escenari de 12,20 x 7,60 metres. A la part posterior, hi ha una construcció de dues plantes per a vestidor, magatzem i sala de calderes amb una superfície total d'uns 100 metres quadrats.

L'adequació de la sala permetrà traslladar-hi l'escola de dansa municipal, ja que s'ha adaptat l'espai de serveis de la sala per als vestidors i dutxes. També s'ha construït un nou volum per a magatzem i s'han instal·lat miralls i el paviment adequat. Amb el trasllat de l'escola, l'Ajuntament s'allibera de pagar el lloguer de l'espai privat que ocupava fins ara i en garanteix la continuïtat.

La intervenció ha tingut una inversió de 271.856,15 euros, dels quals el 65% han estat subvencionats. Aquest any, es preveu poder incloure al pressupost noves partides econòmiques i sol·licitar subvencions per millorar l'aïllament tèrmic i acústic de la sala, les instal·lacions de climatització i la dotació de material i equips.