El ple d'anit també preveia l'aprovació de la signatura d'un conveni entre el Consell Comarcal del Moianès i el Seminari de Vic per dotar la comarca de la posibilitat d'oferir un servei d'acollida a persones víctimes de maltractaments en cas d'urgència.

En concret, es tracta d'un conveni de col·laboració entre les dues institucions per a la cooperació en l'acolliment i auxili en matèria de maltractaments domèstics. Això vol dir que si es detecta algun cas que requereixi aquesta atenció a la comarca, la persona afectada podrà disposar del Seminari de Vic com a llar d'acolliment durant els dies que sigui necessari.

La comarca s'ha dotat ara d'aquest servei propi després que ha assumit les competències en serveis socials, però de fet ja existia. La diferència és que ara es gestionarà de forma directa des del Consell Comacal del Moianès, quan fins ara depenia dels consells comarcals on pertanyien els diversos municipis de la comarca: Bages, Osona o Vallès Oriental. Entre les diverses opcions possibles, el Seminari de Vic és el que s'ajustava millor a les necessitats de la comarca, segons ha apuntat Guixà.

Es preveu que el conveni se signi en breu.