Amb l'objectiu d'identificar necessitats futures en l'àmbit de l'urbanisme, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha organitzat per al proper dissabte una jornada que tindrà dos itineraris participatius pel municipi, un a peu i l'altre en bicicleta, sota el lema «Fem un volt!». La iniciativa té, segons els consistori, la voluntat de donar al ciutadà la possibilitat d'incidir en la creació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Sant Fruitós.

Els itineraris, que inicialment s'havien programat per a dissabte passat, permetran identificar necessitats futures que puguin ser resoltes a partir de la planificació i desenvolupament urbanístic en relació amb l'accés a l'habitatge, equipaments, espai públic, mobilitat i infraestructures, activitat econòmica, medi natural i sòl no urbanitzable, entre d'altres.

Els dos itineraris es desenvoluparan de forma simultània i finalitzaran en el mateix punt on es realitzarà una posada en comú de les idees que hagin sorgit al llarg de la jornada. L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, ha explicat que, en el marc de la redacció del POUM, va semblar que «anar a veure en directe, a peu o en bici, els espais que es poden desenvolupar pot ser una forma d'involucrar més els ciutadans».

La sortida en bicicleta s'iniciarà a les 10 del matí des del carrer Tor-rent de Torroella de Baix i realitzarà un recorregut d'uns 7 km que portarà els assistents fins a la Rosaleda per finalitzar, pels volts de les 12 del migdia, al Nexe-Espai de Cultura. Els participants hauran de portar la seva bicicleta i no es recomana la participació als menors de 12 anys, tot i que l'itinerari no és d'alta dificultat.

Per la seva banda, el recorregut a peu començarà també a les 10 del matí des de la plaça d'Alfred Figueras i transcorrerà pel nucli del municipi. Es visitaran diferents zones de Sant Fruitós on l'equip redactor del POUM que s'encar-regarà de guiar el recorregut plantejarà diferents qüestions als assistents en relació amb l'urbanisme. Els dos itineraris estan oberts a tota la ciutadania i cal inscriure's prèviament a l'ajuntament de Sant Fruitós o a través del correu electrònic sfb.poum@santfruitos.cat i omplir un formulari per confirmar l'assistència.