La brigada de l'Ajuntament de Navarcles està treballant en la recuperació de l'espai del llac que va quedar afectat per la sobtada crescuda del riu Calders, dimarts al matí. Operaris dels serveis municipals estan retirant la gran quantitat de material, sobretot vegetació, que va arrossegar l'aigua i que es va encallar a la passera que actua com a presa, i que han deixat molt entorpit el pas.

Tal i com ja va avançar Regió7 dimarts al matí, les fortes pluges caigudes entre dilluns a la tarda i la matinada de dimarts, molt especialment al Moianès, van fer saltar l'aigua del riu Calders per damunt del vial que passa pel llac de Navarcles i que hi fa de presa i van obligar a tallar-hi l'accés. Tot i que no era una situació que no és estranya quan hi ha un episodi de fortes pluges, feia temps que no es produïa i amb la intensitat i el volum de cabal que registrat dimarts.

Segons dades facilitades per Carles Illa, que té una estació meteorològica a Moià, en aquesta població van caure 82 litres per m2 entre dilluns a la tarda i la matinada de dimarts, la major part dels quals (uns 60 l/m2) ho van fer en poca estona al voltant de les 3 de la matinada.

Aquesta aigua va acabar confluint majoritàriament a la riera de la Tosca, que aigües avall les porta fins al Calders. La crescuda d'aquest corrent fluvial a Navarcles provocat per la intensa precipitació aigües amunt es va detectar especialment a primera hora del matí. Per aquest motiu, agents del cos de vigilants de Navarcles van tallar cap a 2/4 de 9 del matí de dimarts els accessos a aquesta zona, ja que era completament impossible circular-hi en vehicles perquè l'aigua n'inundava el pas amb molta força.