La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages, que es farà el proper 26 de febrer, preveu créixer enguany en comensals fins a un total de 3.200 racions. Hi ajudarà l'adquisició que ha fet l'Ajuntament de quatre noves paelles, i també les obres que s'estan portant a terme a la caseta de l'Arròs, per adequar les instal·lacions.

La presentació de la festa es va fer ahir al Parc del Bosquet, en un acte presidit pel regidor de Cultura i Festes, Xavi Racero, juntament amb Toni Fàbregas i Fina Galobart, de la colla de cuiners i cuineres de l'arròs; Dani Giner, del restaurant Can Ladis; i Jaume Plans, de l'establiment Nou Celler.

Xavi Racero va començar mostrant el cartell de la festa d'enguany, que porta per títol «Cuinem Festa». També va presentar el nou marxandatge i va explicar que, entre les novetats, les cuineres estrenaran una mantellina i un davantal, que porten l'escut de la festa brodat. Per primer cop, hi haurà un concurs d'arrosssos infantils, de la Fundació Alícia, i l'homenatge a les parelles que van repartir fa anys l'arròs enguany serà per al matrimoni format per Josep Vall i Remei Puig, que ho van fer l'any 1959.

Dani Giner, del restaurant Can Ladis, va comentar que, com cada any, es podrà degustar en bars i restaurants locals algun plat d'arròs, del 16 al 26 de febrer. D'altra banda, Jaume Plans, del Nou Celler, va explicar que el 25 de febrer, a les 7 al Nexe Espai de Cultura, tindrà lloc una xerrada amb degustació inclosa sobre «Ecologia i biodinàmica a la vinya i al vi».