A Sallent ja ha començat el compte enrere per viure una de les festes més esperades de l'any, el Carnaval. Des del dijous Llarder (23 de febrer) i fins al dimecres de Cendra (1 de març) la vila s'omplirà de gresca i disbauxa amb tota mena d'actes, alguns pensats especialment per celebrar l'edició número 40 de la festa.

Tot i que el carnestoltes seguirà el mateix patró que els altres anys, l'associació El Carrilet, que és l'entitat organitzadora, aposta per introduir algunes novetats destacades. Per una banda, es modifica el recorregut del cercatasques de divendres a la nit. Per altra banda, canvi de format del concert del ball de disfresses de dissabte, amb l?actuació de tres grups. I per últim, s'aposta per un vermut de cultura popular, diumenge.

Les novetats de la 40a edició

Acompanyat de xaranga, el cercatasques mou desenes de joves que recorren els carrers de Sallent i fan parada a diferents bars. Enguany, l'essència es manté però s'opta per inciar-lo més d'hora, abans del concert, i per canviar el punt de sortida, que serà el passeig Guillem Vinyes. «Es tracta d'un canvi per gestionar més bé la ruta pels bars», ha explicat Jordi Vilà, membre del Carrilet.

Vilà ha posat èmfasi en un altre dels canvis d'aquesta edició: el ball de disfresses que es fa el dissabte a la nit al pavelló. Coincidint amb els 40è carnestoltes de Sallent se li ha volgut donar més pes i fer pujar a l'escenari grups de renom. Actuaran Aspencat, Dr. Prats i Hey Pachucos, tres formacions que, segons ha comentat Jordi Vilà, «pensem que poden motivar molt els joves». Els organitzadors esperen l'assistència de 1.900 persones, que és el límit de de la capacitat.

I una altra novetat destacada d'aquesta edició del Carnaval de Sallent és una mostra de cultura popular. Es farà diumenge al migdia a la plaça dels Arbres, abans de l'arrossada que posa el toc ludicogastronòmic a la festa. Tindrà la participació de la colla castellera Salats de Súria, dels Bastoners de Sallent i del gegant Maqui de Sallent.