Bona part dels productors de vi i oli de la comarca del Bages s´han trobat aquest matí de dimarts en l´anomenat primer "Esmorzar de la poda", en el decurs del qual un responsable de cada finca ha podat el cep o l´olivera que té plantada al Mas de la Sala, a Sallent, en un espai molt simbòlic del territori que va inaugurar el juny passat el conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

La celebració pretén tenir continuïtat en el decurs dels anys i és una acte per afirmar el creixent potencial que té l´oli, el vi i el turisme de la comarca. A banda dels productors hi ha assistit el president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Joan Soler, i responsables de la Confraria de Vins del Bages.

Cadascun dels ceps que s´han podat són de les varietats diferents que es conreen a la comarca i que transformen i comercialitzen els cellers adherits a la DO Pla de Bages. Tot el grup de productors han tingut l´oportunitat de degustar un llaminer esmorzar amb botifarra Ral d´Avinyó farcida d´alls tendres i ceba confitats, sempre amb la companyia de vins i olis del territori.