Castellterçol celebra avui la tradicional Festa de l'Escudella, una tradició que acull el poble des del segle XVI just abans de començar la quaresma. Com és habitual, els escudellers començaran a preparar el brou de bon matí i l'escudella es beneirà i repartirà a la una del migdia. Enguany, s'ha afegit a la festa una fira d'hivern, un esmorzar i tallers artesans destinats a la mainada.

Com cada dimarts de carnaval, la plaça de Prat de la Riba acollirà les 25 calderes on es farà l'escudella, de la qual s'espera repartir-ne uns 4.000 plats. Es tracta d'un brou elaborat amb magra de vedella, costella, botifarra negra i pollastre amb arròs i fideus.

A partir de les 8 del matí, es començarà a cuinar l'escudella i a les 9 hi haurà l'esmorzar i ja es podrà visitar la fira. Paral·lelament, els més menuts podran prendre part en un taller de ceràmica i un altre de carnestoltes fins que l'escudella ja estigui a punt.

Per completar la festa, a les 5 de la tarda, hi haurà ball de carnestoltes i concurs de disfresses al pavelló municipal. La Festa de l'Escudella de Castellterçol es remunta al segle XVI, quan era necessari menjar una bona escudella i divertir-se abans de començar la quaresma, període de dejuni i abstinència.