La Fundació Catalunya-la Pedrera ha creat una nova línia de tallers de cuina per a persones que han de seguir dietes especials per raons de salut. Arrencarà amb una sessió pensada per a persones amb intolerància al gluten el proper 8 d'abril a la Fundació Alícia de Món Sant Benet. El càncer, la disfàgia i la diabetis seran altres de les patologies en les quals se centraran els tallers, que tenen la col·laboració d'experts de la Fundació Alícia.

El primer taller porta per títol «Menjars del món sense gluten», i pretén donar eines «per preparar plats diferents, originals i divertits». Partint del coneixement de d'altres cultures, es cuinaran diferents receptes ètniques, saboroses i alhora segures. Aquest taller està pensat per persones que han de cuinar plats sense gluten, tant sigui per a ells mateixos o per algú de la família. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

El taller, que durarà tres hores, inclou una primera part divulgativa a càrrec de Gemma Castillejo de Villasante, sòcia fundadora de la Societat Espanyola de Celiaquia. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és metge responsable de la Unitat de Gastroenterologia Pediàtrica del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. La segona part del taller serà pràctica i es proposaran diferents receptes que han estat preparades pels professionals de la Fundació Alícia. Tot seguit, els participants hauran d'elaborar els plats en grups i, finalment, els acabaran degustant.

Aquest nou taller forma part del nou cicle d'activitats que arrenca la Fundació Catalunya-la Pedrera vinculades amb l'alimentació i la salut. Al llarg d'aquest 2017 es programaran altres tallers pensats perquè persones amb restriccions alimentàries puguin gaudir dels àpats. La diabetis, el càncer i la disfàgia seran les altres patologies que es tractaran.

Amb aquest nou cicle, la Fundació Catalunya-la Pedrera consolida la seva aposta «per millorar l'alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut». Aquests tallers tenen la col·laboració directa dels experts de la Fundació Alícia, centre de recerca amb vocació social que està dedicat a la innovació tecnològica en cuina i a la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, destinat a promoure la bona alimentació i que forma part de la Fundació Catalunya-la Pedrera.

Les inscripcions per participar al primer taller es poden fer per mitjà de la web www.monstbenet.cat, al telèfon 93 875 94 01 o bé al correu info@monstbenet.com.