Navàs, juntament a Navarcles i Manresa, serà una de les seus de la 14a edició del Festival de Cinema Social de Catalunya (CLAM), que tindrà lloc del 27 d'abril al 7 de maig. L'organització ha arribat a un acord amb l'Associació Cultural FotoFilm Navàs, una entitat amb àmplia tradició cultural i cinematogràfica, per projectar algunes de les pel·lícules que formaran part de la programació. A banda de Navarcles i Manresa, l'organització ha decidit que cada any triarà una tercera seu de forma itinerant, que enguany serà Navàs. Segons l'organització, amb aquesta estratègia, el Clam busca fer-se més present al territori, especialment en punts estratègics des del punt de vista de l'impacte i dels públics potencials. Després de tretze anys al municipi de Navarcles, enguany el Clam ha iniciat una nova etapa de creixement cap el territori amb la voluntat d'esdevenir un festival de projecció "supralocal".

FotoFilm Navàs és una entitat creada a Navàs (Bages) el 23 d'abril de 1978 amb l'objectiu d'associar els seus cineastes amateurs. Les seves primeres activitats van ser la participació en diferents concursos locals i regionals de fotografia i cinema. El 1980 presenta una selecció dels curts rodats pels seus socis a la seu del Film Club Manresa. Després d´algunes jornades d´aprenentatge a Manresa, va decidir impulsar un Concurs Nacional de Cinema Amateur.

Entre el 1990 i el 1995 el certamen es va convertir en internacional, però les diferències abismals de producció entre els treballs estatals i els procedents d´escoles nord-americanes els van convèncer per tomar a la fórmula original. A partir de la segona meitat de la dècada del 1990 els curts en vídeo ja dominaven d'una forma aclaparadora i la presència del format super-8 mm era gairebé testimonial. Entre els treballs guardonats en la seva història sobresurten títols com 'Ruta a Utah' (1996, Ramon Font) i 'Los girasoles' (1999, José i Manuel Lagares), que després va aconseguir el Goya al millor curt animat.

El 1997 l'entitat va recuperar els projectors i altres materials procedents dels antics cinemes navasencs i va engegar projeccions periòdiques de cinema popular a l'aire lliure. També ha celebrat, des del 1999, diverses sessions de cinefòrum.