Santpedor ha augmentat aquest 2017 1.000 metres cúbics la reserva d'aigua crua, és a dir l'aigua pendent de tractar, que d'aquesta manera ha passat dels 2.000 dels quals disposava fins fa poc als 3.000 actuals. Aquest increment ve motivat pels treballs de remodelació de la planta potabilitzadora que es van fer durant el 2016 i que, després d'una fase de proves, ara ja funcionen a ple rendiment. La reserva de 3.000 metres cúbics és suficient actualment per donar resposta a les interrupcions que hi pugui haver en l'abastament de l'aigua de la sèquia, ja sigui perquè en aquesta canalització s'hi fan tasques de manteniment o bé perquè es produeixen episodis de terboleses elevades que obliguen a aturar temporalment l'entrada d'aigua de la sèquia al dipòsit.

La remodelació de l'estació de tractament d'aigua potable de Santpedor ha comportat una inversió de 422.000 euros, que ha de tenir continuïtat en un futur en noves millores a la planta.

Segons ha detallat Mireia Fèlix, cap del procés de projectes i obres d'Aigües de Manresa, la finalització de les obres de la primera fase de la remodelació de l'estació suposa una millora en la qualitat del servei d'abastament d'aigua del municipi. Santpedor tenia quatre dipòsits dels anys cinquanta. Amb aquest projecte de remodelació se n'han enderrocat dos i se n'ha construït un de nou de 3.000 metres cúbics. Aquí és on es fa la reserva d'aigua crua que prové de la captació de la sèquia de Manresa. Per fer aquesta feina de captació s'ha construït també un nou equipament que permet el funcionament de la planta per gravetat, el que es tradueix en menys despesa energètica. Un tercer element de millora en aquesta fase de treballs ha estat l'ampliació de l'edifici d'emmagatzematge de reactius, així com l'estació de bombament que fa falta per elevar l'aigua reservada cap al consum. Hi ha prevista una segona fase per crear dos nous decantadors i dos nous filtres, i una tercera per construir un segon dipòsit de 3.000 metres cúbics.