El bisbat enderroca la rectoria d'Argençola, a Castellnou, que es va esfondrar fa un any

La intervenció, de més de 6.000 euros, deixarà el solar net de runa entre avui i demà L'edifici estava en desús i es descarta reconstruir-lo

15.03.2017 | 07:28
Treballs d´enderroc de l´antiga rectoria d´Argençola, que s´estan fent aquesta setmana

El bisbat de Vic ha procedit aquesta setmana a l'enderroc total de l'antiga rectoria de la vila d'Argençola, al terme de Castell-nou, gairebé un any després que hi hagués un esfondrament, el 6 d'abril passat. Es preveu que entre avui i demà el solar que ocupava l'edifici quedi completament net de runa i es pugui desacordonar l'ermita del costat, que es va haver de tancar l'abril per precaució, mentre es continua esperant que s'analitzin les possibles afectacions que té per si s'hi pot tornar a fer missa (vegeu desglossat).

Feia temps que l'antiga rectoria d'Argençola estava deshabitada i en desús, però no s'hi havia fet cap intervenció malgrat els seus problemes estructurals, fins que a començament de l'any passat l'Ajuntament de Castellnou el va declarar en runa i el va acordonar per evitar riscos, tenint en compte que es troba en un indret molt de pas per anar als llacs d'Argençola, al cementiri o a l'ermita de Santa Eulàlia, on encara es feia missa fins fa un any. El 6 d'abril, una de les bigues mestres de la teulada de l'antiga rectoria va cedir i va arrossegar la façana, part de la primera planta i els baixos. A partir d'aleshores es va acordonar l'ermita, però fins ara no s'ha actuat a la rectoria.

«Ha estat un camí llarg i complicat», apunta l'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez, que se soluciona després d'un any de diverses revisions tècniques i d'informes de costos per afrontar l'enderroc. El bisbat assumeix l'actuació, encarregada a Mas Constructors, que puja a 6.000 euros (sense IVA, despeses de visats d'arquitecte i direcció d'obra) i s'ha optat directament per l'enderroc «perquè la reconstrucció hauria estat molt cara», admet l'alcalde, i encara més tenint en compte que era un edifici en desús. El lloc on hi havia l'immoble quedarà buit, tot i que es mantindrà l'antiga escola (un cobert entre la rectoria i l'ermita) per no afectar encara més l'ermita.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La Muntanya de Sal de Cardona ha rebut un milió i mig de visitants en vint anys

?L'equipament, amb una mitjana de 70.000 visites anuals, s'ha convertit en el principal atractiu...

Un públic totalment entregat s'aboca en la traca final de la festa de la Cabra d'Or de Moià

Un públic totalment entregat s'aboca en la traca final de la festa de la Cabra d'Or de Moià

Moianesos i visitants van acomiadar ahir dos dies de celebració intensa, en què les cercaviles i...

Oló obre una oficina de turisme per promocionar les activitats del poble

Oló obre una oficina de turisme per promocionar les activitats del poble

L'espai pretén ser un punt de referència de l'Ecomuseu, repartit en diversos punts del Moianès

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema