El bisbat enderroca la rectoria d'Argençola, a Castellnou, que es va esfondrar fa un any

La intervenció, de més de 6.000 euros, deixarà el solar net de runa entre avui i demà L'edifici estava en desús i es descarta reconstruir-lo

15.03.2017 | 07:28
Treballs d´enderroc de l´antiga rectoria d´Argençola, que s´estan fent aquesta setmana

El bisbat de Vic ha procedit aquesta setmana a l'enderroc total de l'antiga rectoria de la vila d'Argençola, al terme de Castell-nou, gairebé un any després que hi hagués un esfondrament, el 6 d'abril passat. Es preveu que entre avui i demà el solar que ocupava l'edifici quedi completament net de runa i es pugui desacordonar l'ermita del costat, que es va haver de tancar l'abril per precaució, mentre es continua esperant que s'analitzin les possibles afectacions que té per si s'hi pot tornar a fer missa (vegeu desglossat).

Feia temps que l'antiga rectoria d'Argençola estava deshabitada i en desús, però no s'hi havia fet cap intervenció malgrat els seus problemes estructurals, fins que a començament de l'any passat l'Ajuntament de Castellnou el va declarar en runa i el va acordonar per evitar riscos, tenint en compte que es troba en un indret molt de pas per anar als llacs d'Argençola, al cementiri o a l'ermita de Santa Eulàlia, on encara es feia missa fins fa un any. El 6 d'abril, una de les bigues mestres de la teulada de l'antiga rectoria va cedir i va arrossegar la façana, part de la primera planta i els baixos. A partir d'aleshores es va acordonar l'ermita, però fins ara no s'ha actuat a la rectoria.

«Ha estat un camí llarg i complicat», apunta l'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez, que se soluciona després d'un any de diverses revisions tècniques i d'informes de costos per afrontar l'enderroc. El bisbat assumeix l'actuació, encarregada a Mas Constructors, que puja a 6.000 euros (sense IVA, despeses de visats d'arquitecte i direcció d'obra) i s'ha optat directament per l'enderroc «perquè la reconstrucció hauria estat molt cara», admet l'alcalde, i encara més tenint en compte que era un edifici en desús. El lloc on hi havia l'immoble quedarà buit, tot i que es mantindrà l'antiga escola (un cobert entre la rectoria i l'ermita) per no afectar encara més l'ermita.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Veïns de Navàs, Sallent i Balsareny no tenen servei de Movistar des de fa dos dies

La telefonia mòbil a través d'aquesta companyia als tres pobles només funciona en alguns moments i...

L'R4 manté retards per un esvoranc prop de la via a Viladecavalls

L'R4 manté retards per un esvoranc prop de la via a Viladecavalls

Tot i que ja s'ha restablert la circulació en ambdós sentits, el servei continua amb problemes

Arquitectura rural, cap a l'interès nacional

Arquitectura rural, cap a l'interès nacional

La Generalitat té en marxa el procés per declarar béns culturals les tines de les Valls del...

Sant Fruitós inaugura la plaça Onze de Setembre diumenge, amb el cobert reformat

Sant Fruitós inaugura la plaça Onze de Setembre diumenge, amb el cobert reformat

El nou espai ja s'obrirà al públic a partir de demà, i s'hi farà el mercat setmanal

Enllaços recomanats: Premis cinema