Regió 7 » Bages »

Ensenyament descarta dotar el Pont d'un institut-escola a curt termini

El Govern no veu viable la proposta que reclama el poble mentre tingui garantida la secundària a Sant Vicenç

20.03.2017 | 07:28
Inauguració de l´ampliació de l´escola del Pont el juny del 2014

La construcció d'un institut-escola al Pont de Vilomara que reclamen l'Ajuntament i l'AMPA i la comunitat educativa del CEIP Pompeu Fabra d'aquesta població no figura entre els plans de la Generalitat a curt termini. Així ho ha confirmat a aquest diari el departament d'Ensenyament, que descarta la proposta mentre els alumnes tinguin garantida la secundària a l'institut Castellet de Sant Vicenç, que ara per ara no presenta problemes de saturació.

El poble va començar a plantejar la necessitat de disposar d'un institut propi fa uns tres anys, com a proper pas després de l'ampliació del CEIP Pompeu Fabra, el desembre del 2013. En la inauguració oficial que es va fer uns mesos després, l'aleshores consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va defensar públicament l'aposta per un model que permeti als alumnes poder estudiar el màxim de temps possible a la seva població d'origen, com a mínim pel que fa a l'educació obligatòria, i una fórmula podria ser la de l'institut-escola. Això va animar Ajuntament i escola a preveure la construcció d'un centre de secundària al poble, i van arribar a presentar una memòria en què descrivien la proposta a la delegació d'Ense-nyament de la Catalunya Central.

La idea era construir un institut-escola de quatre aules en mòduls prefabricats, però només de dos cursos (1r i 2n d'ESO, que estarien desdoblats) en un espai de l'actual pista poliesportiva municipal, i aquesta ocupació es compensaria amb l'obertura de la pista de l'escola a la població fora de l'horari escolar, «que és quan es fa servir», apunta l'alcalde, Cecilio Rodríguez. La direcció de l'institut seria la de l'actual escola.

Ara els alumnes van a l'institut de Sant Vicenç, i tot i que no està saturat, des del Pont se'n comença a plantejar un de nou «perquè ens consta que aquell no es pot ampliar», diu l'alcalde. A més, això descongestionaria el centre i permetria destinar més espai de l'institut de Sant Vicenç a una oferta més gran de cicles formatius, apunta Rodríguez, que defensa el Pont de cara a la ubicació d'un proper institut «com a segona població en habitants del Bages sud», i després que ja es va fer una secció de secundària a Castellbell.

Rodríguez diu que l'Ajuntament continuarà vetllant per poder disposar d'un institut-escola i confia que tard o d'hora en podrà tenir «perquè no demanem cap bogeria: tenim consens, complim les condicions, i el projecte s'ajusta al model que vol el departament».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Álex Montes
«Si l'independentisme pot guanyar terreny és per la gent a qui s'adreça Súmate»

«Si l'independentisme pot guanyar terreny és per la gent a qui s'adreça Súmate»

Álex Montes està convençut que hi ha un sector no independentista que ara «està disposat» a...

El POUM de Navàs preveu tres parcs a la perifèria per ampliar la zona verda

El POUM de Navàs preveu tres parcs a la perifèria per ampliar la zona verda

El consistori ha fet la tercera aprovació inicial del pla urbanístic, que està encallat des del 2008

Sallent encarrega un estudi per conèixer l'afectació de la salinització al municipi

Sallent encarrega un estudi per conèixer l'afectació de la salinització al municipi

La proposta avaluarà si l'Ajuntament pot reclamar una indemnització pels danys causats per...

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema