A banda del manifest, la coordinadora també va presentar ahir tot un seguit d'actes que ja s'han programat des d'aquest proper cap de setmana fins a principi de maig per sensibilitzar la població sobre la problemàtica del riu Calders i reforçar la reivindicació perquè s'hi actuï. I és que els integrants d'A contracorrent consideren que «les administracions competents „ajuntaments, ACA i departament de Medi Ambient„ han omès activament o passiva les seves obligacions amb el territori i la seva gent», i que molt poques institucions han emprès polítiques conservacionistes.

Els actes programats per fer visible la coordinadora i les seves reclamacions començaran aquest dissabte a la tarda amb una taula rodona a Monistrol de Calders amb especialistes per posar en relleu la importància, en àmbit general, de la gestió de l'aigua. Una exposició recorrerà al llarg de les properes setmanes els diferents municipis (Navarcles, Monistrol, Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina i Moià), acompanyada d'actes paral·lels com ara una cercavila reivindicativa i vermut a Moià, el dia 30 d'abril.

Els actes programats fins ara es clouran amb la Caminada a contracorrent, que durant dos dies (6 i 7 de maig) seguirà el curs fluvial del Calders i els seus afluents des de Navarcles fins a Moià.