El Ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat aquest dilluns una moció en què expressa el seu suport a la continuïtat de l´activitat minera al territori. El text, presentat al ple pels grups d´ERC-AM, PSC-CP i ICV-E (que formen l'equip de govern), i que ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups de l'oposició respon a una demanda de suport dels treballadors de l´empresa ICL Iberia i ha estat objecte de debat en diferents Consells d´Alcaldes.

La moció posa de manifest la necessitat que l´activitat minera als municipis de Sallent, Súria, Balsareny i Cardona es desenvolupi de manera sostenible i respectuosa amb la normativa mediambiental i s´assumeixin els costos derivats.

En el text també es demana que es garanteixin els llocs de treball actuals i que es permeti la creació de noves ocupacions relacionades amb el sector, tal i com es va comprometre l´empresa amb la signatura d´un conveni amb la Generalitat el passat 13 de novembre de 2015. L´aprovació d´aquesta moció serà comunicada als representants sindicals d´ICL Súria&Sallent, ERCROS, als ajuntaments de Balsareny, Cardona, Sallent i Súria, al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.