Cardona i Manresa sumaran forces per difondre les seves propostes turístiques. Els alcaldes de la capital del Bages, Valentí Ju-nyent, i de la vila ducal, Ferran Estruch, van signar ahir un conveni de col·laboració per al desenvolupament i la promoció turística. El conveni proposa fomentar l'intercanvi d'informació sobre iniciatives, projectes, productes i esdeveniments turístics de Manresa i Cardona, així com la difusió de fullets, publicacions i productes turístics.

L'acord també preveu l'estudi i elaboració de propostes de promoció i difusió turística conjunta als diferents canals de distribució i la col·laboració en altres iniciatives i projectes concrets que acordi la Taula Sectorial de cooperació, com ara iniciatives relacionades amb la promoció del Geoparc.

L'acord, que té vigència fins al 31 de desembre del 2019, estableix i regula les relacions de col·laboració entre l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Cardona Històrica mitjançant les Oficines de Turisme i altres serveis turístics de què disposen ambdós municipis.

Cardona ja ha establert acords amb altres poblacions de l'entorn, com ara amb Solsona i Súria, per promoure junts les visites guiades als respectius nuclis antics.