Iberpotash considera que legalment tindria marge, si fos necessari, per seguir abocant al Cogulló més enllà del 30 de juny del 2017. Segons fonts de la companyia, l´argument és que aquella data va ser fixada per un acord de la comissió d´Urbanisme per donar compliment a la sentència judicial que havia anul·lat una part del POUM de Sallent, però que no era obligat posar una data límit.

Segons les mateixes fonts, el jutge establia en la seva resolució que s´havia de dictar un nou article 102 (el que feia referència a l´àmbit del runam del Cogulló) en el qual «s´havien de posar paràmetres i límits, incloent-hi cotes i superfície, però mai data». Subratllen que la nova ordenació va posar un límit d´altura (538 metres sobre el nivell del mar) inferior al que fins a aquell moment hi havia previst, que era de 565 metres.

Les mateixes fonts afegeixen que «l´increment sobre l´altura actual es justifica, igual que el límit temporal fixat, en la compatibilització del compliment de la sentència amb la viabilitat del trasllat de l´activitat i dels llocs de treball cap a les noves explotacions de l´empresa, situades a Súria, d´acord amb el projecte empresarial».

Iberpotash sosté que si continuessin els abocaments més enllà del 30 de juny en cap cas se superarien els límits d´alçada i superfície.