Una vintena d´alumnes vinguts de la Herrmann-Runge-Schule de Moers (Alemanya) participen del 26 de març a l´1 d´abril en les activitats del programa Erasmus+ Playground Europe en l´Institut SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.

L´objectiu d´aquest programa és establir vincles entre joves estudiants vinguts de diferents pobles europeus, i fomentar el treball cooperatiu entre ells, i a nivell didàctic la fita és crear jocs de taula tot integrant diferents Apps per a mòbil que també dissenyen els propis alumnes.

Una vegada a l´institut d´acollida, en aquest cas la SINS Cardener, els alumnes treballen en grups internacionals: han d´intercanviar idees i coneixements al mateix temps que es comuniquen en anglès. Així, per als alumnes aquesta és una gran oportunitat d´adonar-se com de gran i diversa és Europa. A més, compartint els mateixos objectius i inquietuds, l´alumnat entén que els objectius comuns no són tan difícils d´assolir com sembla.

Els nois i noies vinguts d´Alemanya també han aprofitat l´estada per visitar Barcelona, les ruïnes romanes de Tarraco, i els paisatges de la guerra civil de Pujalt (Segarra). Alumnes, professors i famílies han pogut gaudir d'una excel·lent oportunitat per conèixer d´altres cultures, per comunicar-se en moltes i diferents llengües i per compartir i establir vincles.Portes Obertes

El Pla Erasmus+ Playground Europe és un dels programes què subscriu la SINS Cardener, que des que va obrir les portes el setembre de 2012, ha apostat decididament per la innovació i la personalització de l´aprenentatge com a pilars del seu projecte educatiu. El centre de Sant Joan ha estat un dels 26 centres que ha iniciat el projecte Escola Nova 21. Podeu consultar més informació a la web del centre: agora.xtec.cat/sinscardener.