Sant Vicenç de Castellet ha reforçat en el 51,95 % les inversions previstes en els pressupostos municipals de cara al 2017, que acaba d'aprovar el ple de la corporació amb els vots a favor del govern en majoria del Partit Demòcrata, l'abstenció del PSC, i els vots en contra d'ERC i d'ICV.

El pressupost puja a un total de 8.445.221 euros, que representen un increment del 6,25 % respecte a l'exercici anterior, i el capítol d'inversions suma 879.374 euros en conjunt. Les principals partides es destinaran a obres de caire urbanístic i d'equipaments, com ara l'arranjament dels camins de Vallhonesta i del Raval del Clot, i també el projecte de zona de lleure al solar de les antigues escoles situades al centre del municipi. Tots dos projectes disposen del finançament gairebé íntegre de de la Diputació de Barcelona.

Entre la resta d'inversions, destaquen avançar en el procés de rehabilitació de Castellet (que també té finançament per part de la Diputació de Barcelona), les millores en parcs infantils i places i una actuació d'urgència a la riera de Castellet al seu pas pel barri de la Farinera. Per altra banda, el consistori també corregirà les avaries d'enllumenat que s'han anat repetint l'últim any.

Menys endeutament

El pressupost de Sant Vicenç previst per al 2017 també planteja una reducció del nivell d'endeutament fins al 33,2 % respecte del 40 % que hi havia en l'exercici anterior, i el deute públic també recularà fins al 5,19 % del total de la despesa.