El grup municipal d'ERC, a l'oposició a l'Ajuntament de Balsareny, demana a CiU, també a l'oposició, «que treballi pel municipi i es retracti de les afirmacions i acusacions» al seu partit, a qui els convergents retreuen que no s'hagi volgut asseure a valorar un acord per fer caure el govern en minoria de GdB (vegeu Regió7 de l'1 d'abril).

ERC assegura que «és totalment fals que no haguem volgut negociar res», perquè «mai se'ns ha fet cap proposta formal per part de CiU», i en canvi «considerem inacceptables les amenaces, les comparacions i el to utilitzat» en contra seu per la suposada negativa. CiU va comparar l'actitud dels republicans amb la de Rajoy amb Puigdemont, i amb la del PSOE envers el PP, després que ERC es va abstenir en els pressupostos municipals de dijous, que van poder tirar endavant.

Tanmateix, ERC reireta que «no tanquem la porta al diàleg, però exigim un respecte», i puntualitza que «considerem interlocutors vàlids els regidors de CiU a Balsareny com a representants que són d'aquest partit al municipi», després que la major part dels retrets contra ERC han vingut per part del president del PDeCAT al Bages, Ferran Fernández.

Així mateix, ERC recorda que en el darrer ple va emplaçar tant el grup municipal de GdB com al de CiU «a parlar i aclarir tot aquest enrenou que no aporta res».