Les Caramelles de Súria celebraran enguany la seva primera edició després d'haver estat incorporades en el catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, amb un programa complet d'actuacions els dies 15 i 16 d'abril, dissabte i diumenge de Pasqua.

El tro Gros; la Llanterna; la Juvenil del Foment Cultural; els Grans de l'Agrupació Sardanista; la Infantil de l'Agrupació Sardanista; la Infantil del Foment Cultural; l'Altatxu; i Coral Sòrissons, seran les vuit colles de cantaires que protagonitzaran l'edició d'enguany, amb centenars de caramellaires.

El preludi de la festa el marcarà el sopar i concert de l'SPOK, el dijous 13 d'abril al pavelló, amb l'actuació dels grups Funk Caramelles, Bruno Marcel, Trivial, El Quinto Carajillo, i Boquillas. Però el plat fort serà dissabte i diumenge. El dissabte 15 al migdia, tindrà lloc l'acte oficial i institucional d'inici davant la casa de la vila, i a la tarda tindran lloc les tradicionals Caramelles a Pagès, amb un recorregut per les masies de l'entorn del poble. Al vespre, hi ha prevista la trobada caramellaire al pavelló, i posteriorment hi haurà una cercavila-xaranga amb el grup Xaranga Màgic pels carrers del centre, i un concert al pavelló amb Pastorets Rock i DJ Krilyn.

L'endemà, durant el matí i el migdia, les colles actuaran pels carrers, amb la plaça Major del Poble Vell i el centre urbà com a punts destacats, i hi haurà una actuació final de totes les colles a 2/4 de 2 a la plaça de Sant Joan, per dansar el Ball dels Caramellaires del Cardener. Finalment, diumenge a la nit, hi haurà un concert al pavelló amb Dr. Prats, Oques Grasses i Absentes, més enllà dels sopars de colles que s'hauran fet dissabte i diumenge.

Les Caramelles de Súria van ser incloses en el catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya per part del departament de Cultura de la Generalitat el juny de l'any passat, després de la petició que va fer l'Ajuntament. Els criteris que es tenen en compte són l'impacte sobre el territori, l'arrelament en la comunitat, el nivell de participació, la integració, i el contingut de la festa.