Des de la seva inauguració, l'11 de novembre del 2007, Món Sant Benet ha acollit al voltant de dos milions de persones, que s'han submergit en la història medieval i modernista mitjançant la proposta museogràfica que ofereix el complex o bé que han participat en centenars de congressos, celebracions i reunions que han atret persones de tot el món.

La Fundació Catalunya - La Pedrera destaca en especial els 300.000 escolars d'arreu de Catalunya que durant aquesta dècada han participat en els tallers i visites a l'entorn de la història medieval o modernista i de l'alimentació, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Alícia, que té la missió de proporcionar eines perquè tothom mengi millor.

Per tot això, Pere Casals, membre del Patronat de la Fundació Catalunya-La Pedrera, destacava ahir «la dinamització territorial» que ha suposat el complex i marcava com un dels reptes de futur aconseguir que els visitants allarguin uns dies la seva visita al territori.

D'altra banda, la directora de la Fundació, Marta Lacambra, creu que en aquests deu anys Sant Benet «ha tingut un cicle i ara estem pensant com enfocar els següents deu anys en què segur que ens haurem de posicionar en el mateix entorn de qualitat i excel·lència, però potser en un altre camp». La directora de la Fundació no va voler revelar quins camps es volen explorar en un futur, tot i que va avançar que possiblement el mes de setembre es podria presentar el projecte amb el qual s'està treballant.