Francesca Guardiola, germana del futbolista santpedorenc Pep Guardiola, ha estat nomenada delegada del Govern als Països Nòrdics, amb seu a la capital danesa, Copenhaguen. D'aquesta manera, la Generalitat estrena la representació exterior en aquest territori, juntament amb Varsòvia i Ginebra.

Francesca Guardiola va néixer a Santpedor l'any 1963. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, on també va fer un màster en Gestió Cultural, que va completar a la City University de Londres. També ha desenvolupat part del seu mestratge a Berlín i Groningen, i el 1998 va obtenir un postgrau ens Arts Teatrals a Londres. En l'àmbit professional, té més de 30 anys d'experiència en l'administració pública , i durant els darrers 11 anys s'ha especialitzat en Relacions Internacionals, tant al Parlament com al Govern de Catalunya.

El nou delegat a Ginebra és el sabadellenc Manuel Manonelles, fins ara director general d'Afers Multilaterals i Europeus del departament d'Afers Exteriors. Per la seva banda, Ewa Adela Cylwik, nascuda a Varsòvia l'any 1984, és la nova delegada del Govern a Polònia i els Països Bàltics.

La xarxa del Govern a l'exterior és ara de deu delegacions.