Navarcles acollirà aquest cap de setmana un seguit d'actes organitzats per la plataforma ecologista A Contracorrent, integrada per diferents organitzacions del Moianès i del Bages, per explicar la situació ecològica en què està el riu Calders. Els actes començaran a les 11 del matí a la Cabana del Llac de Navarcles amb un conte en família sobre el riu, que anirà a càr-rec de Nunila.

A les 12 del migdia, hi ha prevista una xerrada-diàleg que amb el títol «L'estat del riu Calders, l'aigua i els ecosistemes fluvials» servirà per explicar la situació del riu i reivindicar l'aigua i els ecosistemes fluvials com a espais ecològics fràgils i de gran valor, amb Pati Casanova, del col·lectiu ecologista del Moianès la Cosa Nostra; Marc Cerdà, ambientòleg especialitzat en aigua, i Mireia Boya, ambientòloga, paisatgista i diputada de la CUP al Parlament.

Els actes de dissabte serviran també per fer la inauguració d'una exposició sobre el riu Calders que durant tot el mes anirà itinerant pels pobles de la conca del riu. Finalment, diumenge s'ha programat un itinerari de descoberta d'un ecosistema fluvial a càrrec de Xavier Domene, biòleg navarclí, investigador i professor de la UAB, que s'iniciarà a 2/4 de 12 del matí al Pont de Sant Benet.