L´alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i dos representants de Fundació Bages Medieval, Mirèia Arenós i Sendo Espinalt, ja tenen garantida la col·laboració de la Diputació de Barcelona per poder fer el segon campament medieval a Santpedor el cap de setmana del 21 i 22 d´octubre.

La delegació de Santpedor s´ha reunit amb el diputat de turisme Miquel Forns, i dos representants més de la Diputació, Pere Regull i Francesc Vila, en una reunió que ha servit també per parlar del patrimoni cultural i turístic de Santpedor, tant el medieval com el modernista després de la presentació fa un mes i mig del llegat de l´arquitecte mataroní Puig i Cadafalch al poble.

Així, la posta en marxa del segon campament ja és una realitat després de la bona acollida de la primera edició que va aplegar més de mil persones encuriosides per veure com es vivia a l´edat mitjana. En total van participar prop d´una vuitantena de recreacionistes arribats de diferents punts de l´estat espanyol i de Catalunya. Amb el finançament garantit, l´organització treballa en paral·lel en la definició de continguts que hi haurà a l´esdeveniment Castra Ad Aurum.

Ena quest sentit es preveu millorar i ampliar el nombre d´activitats participatives, desenvolupar un eix temàtic en els tallers infantils i familiars, aconseguir aplegar al campament més grups de recreació, preveure també tallers per a adults i organitzar com a novetat xerrades divulgatives.