La segona trobada medieval recreacionista Castra Ad Aurum de Santpedor se celebrarà els dies 21 i 22 d'octubre. L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i dos representants de Fundació Bages Medieval, Mireia Arenós i Sendo Espinalt, es van reunir ahir amb responsables de la Diputació de Barcelona, que van garantir finançament per a la iniciativa.

D'aquesta manera, la posada en marxa del segon campament ja és una realitat després de la bona acollida de la primera edició, que va aplegar més de mil persones encuriosides per veure com es vivia a l'edat mitjana. En total, hi van participar prop d'una vuitantena de recreacionistes arribats de diferents punts de l'estat espanyol i de Catalunya.

Amb el finançament garantit, l'organització treballa en paral·lel en la definició de continguts que hi haurà a l'esdeveniment Castra Ad Aurum. En aquest sentit, es preveu millorar i ampliar el nombre d'activitats participatives, desenvolupar un eix temàtic en els tallers infantils i familiars, aconseguir aplegar al campament més grups de recreació, preveure també tallers per a adults i organitzar xerrades divulgatives. La reunió d'ahir també va servir per parlar del patrimoni cultural i turístic del poble.