L'Ajuntament de Súria va procedir ahir a les tasques d'enderroc de la tribuna de la façana principal de Cal Pau, el cèntric edifici on l'Ajuntament té planificat ubicar la futura biblioteca.

Els operaris van començar a treballar ahir al matí a la façana de l'immoble com a mesura de seguretat, després dels desprendiments que s'havien produït aquests últims dies. De fet, l'Ajuntament ja havia posat tanques de protecció al seu voltant per evitar la circulació de persones per sota de la tribuna, i finalment ha decidit enderrocar-la del tot per evitar mals majors. Aquesta actuació obliga a restringir el pas de vianants per la vorera afectada mentre durin els treballs, que igualment ja estava limitat per la presència de les tanques.

En fase de planificació

Cal Pau és un emblemàtic edifici ubicat al carrer de Salvador Vancell, davant de la plaça de Sant Joan de Súria, que s'ha de convertir en un equipament clau per al poble, si bé encara no hi ha cap calendari d'actuació definit perquè el projecte tot just està en fase de planificació.

L'Ajuntament va adquirir l'edifici de Cal Pau el març del 2015 amb l'objectiu de reordenar urbanísticament tota aquesta àrea i convertir-lo en un equipament cultural que tindrà la futura biblioteca pública com a principal reclam, a banda d'altres possibles espaiscom una sala polivalent i, si és possible, també un espai per a entitats del poble. Després de l'adquisició de l'immoble, es va en-derrocar la part posterior de l'edifici per poder crear un nou espai urbà davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol.

Cal Pau era el nom popular de la històrica Fonda Guilà, que va ser el principal hostal i restaurant de la vila durant gairebé un segle. Va tancar definitivament fa 8 anys.