El primer secretari del PSC i president del Grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, va mostrar ahir durant una visita a Manresa la preocupació de la seva formació per les dificultats del sector de la mineria al Bages. Segons Iceta, és necessari que la mineria «segueixi ben viva» al territori, i va considerar que els canvis dels models de producció s'han de fer «sense minvar llocs de treball».

En la mateixa línia, Iceta va manifestar que el PSC està disposat «a fer el que faci falta per ajudar a fer complir les sentències judicials, però sobretot perquè les empreses tinguin la tranqui·litat que podran seguir treballant molt temps». El líder del PSC va assegurar que manenten contacte amb les empreses i els seus comitès i va mostrar la predispocició del partit de mediar i aportar les seves idees «perquè creiem que els llocs de treball s'ho valen i un territori com la Catalunya Central ha de recuperar la vocació industrial i centralitat en el país».

El primer secretari del PSC va fer aquestes declaracions ahir al matí a Manresa, on va participar en una jornada de treball que van fer parlamentaris i diputats socialistes al Congrés amb agents socials i econòmics de la Catalunya Central per abordar les necessitats del territori en matèria d'infraestructures i sanitat.

Iceta va posar de manifest els dèficits viaris que té la Catalunya Central, amb unes infraestructures que «en el seu moment semblaven adequades però que ara no ho són», i va fer referència a la C-55 i a Rodalies. «Si volem donar una oportunitat al creixement i al dinamisme econòmic, hem de tenir infraestructures de primera i lamentablement no les tenim», va dir. En aquest sentit, creu que «els instruments que permetrien el dinamisme econòmic d'aquest territori han quedat una mica rovellats».

En l'àmbit nacional, el líder socialista també va fer referència a la reunió que va mantenir dijous al vespre amb la presidenta andalusa i precandidata a les primàries del PSOE, Susana Díaz. Iceta va constatar en aquesta trobada que el PSC i el PSOE han d'anar «de la mà» en el procés d'encaix de Catalunya amb la resta de l'estat espanyol.