L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ja té sobre la taula l'avantprojecte per al tancament perimetral de la pista poliesportiva, que preveu executar cap a final de l'actual mandat, d'aquí a un parell d'anys. Tot i que és una obra necessària «no és prioritària», assenyala l'alcaldessa, Montserrat Badia, però es vol començar a definir les línies mestres per a una intervenció ràpida en el moment que es decideixi fer-la.

L'Ajuntament tot just acaba de rebre un primer document amb els trets bàsics de l'obra que va encarregar a la Diputació l'estiu passat. Ara l'haurà de revisar, però amb la intenció de demanar-li el projecte definitiu tan aviat com sigui possible i es disposi dels diners per redactar-lo. «No tenim pressa», apunta Badia, i recorda que en aquests moments el poble té altres actuacions en marxa com la reforma de les piscines, la urbanització de la Vall del Montserrat, o la futura reforma del Casino del Borràs com a espai cultural amb la nova biblioteca. Tanmateix, el cobriment de la pista poliesportiva també és una necessitat que l'equip de govern portava en el programa electoral, i també hi vol anar treballant encara que no compti poder-lo executar abans del 2019 «per una qüestió pressupostària».

El tancament de la pista es planteja com una actuació que ha de permetre «optimitzar i millorar el servei» que ofereix aquest equipament de cara als clubs esportius i entitats que l'utilitzen. I és que el pla director d'equipaments esportius no preveu la construcció d'un pavelló a Castellbell, però sí una pista tancada, i actualment al poble no hi ha ni una cosa ni l'altra. Està coberta, però no hi ha parets als laterals, i això fa que tot sovint s'hagin de suspendre partits i competicions per la pluja.

La futura intervenció a la pista poliesportiva no tan sols implica el seu tancament, sinó també una millora estructural, i de la seva il·luminació i accessibilitat. L'avantprojecte que ara ha presentat la Diputació preveu l'ús d'un material «actualment molt utilitzat en aquest tipus d'equipaments, i que és més atractiu i agradable» que el maó, apunta Badia. El cost total de l'obra s'estima al voltant dels 200.000 euros.