L'alcalde d'Avinyó entre els anys 1991 i 1999, Josep Maria Costa, va morir aquest dimecres a la matinada a l'edat de 65 anys després d'una llarga malaltia. Costa va governar al consistori avinyonenc durant dos mandats al capdavant de la formació IDEA (Independents Demòcrates d'Avinyó), i va ser portaveu del grup independent del Ciprob al Consell Comarcal del Bages. El funeral es farà avui a les 11 del matí a l'església parroquial d'Avinyó.

D'esquerres i catalanista, Josep Maria Costa va ser alcalde d'Avinyó durant dues legislatures, i del 1987 al 1991 i del 1999 al 2003 va ser regidor a l'oposició, sempre amb la formació IDEA. Més enllà del vessant polític, Josep Maria Costa era una persona estretament vinculada a diferents entitats del municipi, on destacava la seva relació amb el Centre Excursionista d'Avinyó, amb el qual practicava la seva gran passió per la muntanya. Caminaire expert, participava en les marxes de regularitat que es fan arreu de Catalunya, com també en les diverses expedicions de l'entitat avinyonenca i en les caminades del grup comarcal dels Dimecres.

Fins ara, també era el secretari de la Coordinadora d'Entitats Culturals i Esportives d'Avinyó, a la qual estava vinculat des de la fundació, el 1988, primer com a representant de l'Ajuntament i posteriorment del Centre Excursionista. També havia col·laborat en altres entitats com el Grup de Geganters i el Club d'Escacs, a més de participar en la comissió organitzadora de la Fira dels Matiners. La vinculació amb l'Escola Barnola, on havia exercit de mestre d'educació física i d'entrenador dels equips de bàsquet, va ser una altra de les seves facetes.

El municipi va viure ahir amb consternació la notícia de la mort de Josep Maria Costa. L'alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca, el definia com «una persona compromesa i amb molta energia» que contribuïa en molts àmbits de la vida social del poble. «Es perd un valor important», afegia Vilaseca.

Fill d'Artés, Josep Maria Costa va treballar fins a la seva jubilació a l'empresa d'esquís Rossignol. El novembre del 2015, li van detectar un càncer, que finalment no va poder superar. El funeral se celebrarà aqu, a les 11 del matí, a l'església Parroquial d'Avinyó, i després serà incinerat.