L'arranjament i adequació de l'antiga porta i l'espai de darrera la Masia del Calvet ha resultat el projecte més votat dels pressupostos participatius de 2017. Amb un 35% dels vots, s´ha imposat a les altres tres alternatives que aquest any, per primer vegada, posava sobre la taula el Consell de la Vila amb la col·laboració de la regidoria de participació ciutadana. Així, arreglar la zona de la font de Dalt (sota el camp de futbol) s´ha quedat amb el 25% dels vots emesos, condicionar la zona de l´aparcament de la piscina ha sigut l´elecció d´un 22% dels votants, i rehabilitar la zona de bambolines (darrere les cortines) del teatre de la Sala ha estat l´opció menys votada amb un 16%.

Increment de participació i voluntat de seguir-la augmentant

La participació, oberta als majors de 16 anys empadronats a Sant Salvador de Guardiola, ha superat el 10% del cens, incrementant-se lleugerament respecte l´any passat. Unes xifres satisfactòries per la regidora de participació ciutadana, Anna Llobet, que valora positivament que aquest any "ens hem apropat més a la gent traient les urnes al carrer". I és que enguany els guardiolencs van poder votar al carrer de la Creu el 25 de març, quan es van obrir les votacions, i l´endemà 26 de març a la plaça del Pi del Calvet, abans que es traslladessin les urnes a l´ajuntament on s´ha seguit votant fins el passat 13 d´abril, en que es va fer l´escrutini i es van publicar els resultats al web i a les xarxes socials. Un escrutini en què estaven convidats tots els regidors i membres del Consell de la Vila.

Amb tot, l´ajuntament vol seguir augmentant la participació dels guardiolencs en els pressupostos participatius. En aquest sentit, de cara a l´any que ve, hi ha previst fer un pas més per apropar-se a les generacions més joves i/o digitalitzades, permetent l´opció de votar a través del web de l´ajuntament i també de l´aplicació mòbil SSGuardiola que va veure la llum fa unes setmanes.

Pel què fa la proposta guanyadora, l´ajuntament posarà fil a l´agulla per començar les reformes a la Masia del Calvet el més aviat possible, que succeirà així les obres de millora de les instal·lacions del camp de futbol, que van ser l´opció guanyadora dels pressupostos participatius del 2016.