L'institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages oferirà a partir del curs vinent un cicle formatiu de grau superior en màrqueting i publicitat relacionat amb la vinya i el vi, després que li ha estat atorgat pel departament d'Ensenyament.

El mòdul tindrà una durada de dos anys acadèmics, i els alumnes combinaran les classes teòriques a l'aula amb les pràctiques en empreses i cellers de la comarca. Amb tot plegat, adquiriran coneixements en matèries de publicitat i màrqueting, enoturisme, elaboració de vins, i cultura vitivinícola. Es gaudeix de la col·laboració de la DO Pla de Bages i del Gremi d'Hostaleria i Turisme de la comarca.

Les persones que estiguin interessades en aquest curs podran trobar-ne més informació a l'estand que l'institut Gerbert d'Aurillac tindrà al Palau Firal de Manresa en el marc de la 25a Fira de l'Estudiant, que se celebrarà entre el 24 i el 27 d'abril.

L'obtenció d'uns estudis de formació professional al poble era un dels principals objectius del govern de Sant Fruitós, que també ha treballat en la creació d'un cicle per formar professionals en manteniment electrònic. A partir de converses amb l'empresa Denso (ubicada al municipi), aquest nou cicle s'impartirà l'any que ve, però en aquest cas, al Lacetània de Manresa.